Dobrý začátek vyhrál u veřejnosti v ceně Eduína

You are here:

Včera po 20 hodině proběhlo v prostoru pražského coworkingového centra Opero slavnostní vyhlášení vítězů ceny za inovace ve vzdělávání EDUína 2019. Tato cena představuje přínosné a inspirativní projekty ve vzdělávání pomáhající v učitelské profesi a zároveň se k nim snaží přitáhnout pozornost veřejnosti. Z 88 přihlášených projektů se Metodika Dobrý začátek nominovala mezi 10 nejlepších, z nichž nakonec vzešla vítězně v ceně veřejnosti.

Ceny EDUína jsou udělovány již od roku 2013 inspirativním projektům ve vzdělávání. Každoročně se přihlásí okolo stovky projektů, které mohou vyhrát v jedné ze tří kategorií: Cena odborné poroty, Cena veřejnosti a Cena EDUína Media (ocenění pro kvalitní žurnalistiku věnující se vzdělávání). Nejinak tomu bylo i v letošním ročníku, do kterého se přihlásilo 88 projektů, mezi nimiž nechyběla Metodika Dobrý začátek. Ta byla porotou následně vybrána mezi 10 nejlepších projektů, které měly příležitost prezentovat se na slavnostním vyhlášení.

Schola Empirica byla se svojí metodikou Dobrý začátek, která je zaměřená na rozvoj sociálních, emočních a kognitivních dovedností u dětí v předškolním věku, oceněna veřejností 1. místem. Na druhém místě se umístil Mezigenerační program Přečti, který se taktéž věnuje vzdělávání dětí předškolního a mladšího školního věku, ale v oblasti čtenářské (pre)gramotnosti. Třetí místo získal projekt Digitální stopa, který děti, učitele a rodiče seznamuje s riziky, která na ně na internetu čekají.

Udělena byla taktéž cena odborné poroty. Vítězným projektem se stala kniha Největší přání, která děti seznamuje s otázkami současnosti, jako je jinakost, výroba hraček, námořní doprava, konzum, migrace či přátelství. Druhé místo si odnesl program Přečti a na třetím místě se umístil web Svět médií, který má za cíl podporovat mediální výchovu ve formálním i neformálním vzdělávání.

Za projevenou přízeň a podporu moc děkujeme. Věříme, že se i nadále budeme zlepšovat a přicházet s inovativními projekty ve vzdělávání, které vás osloví, a budete nás i nadále podporovat. Dobrý začátek se bude nyní rozšiřovat do dalších tří krajů: Zlínského, Olomouckého a Moravskoslezského, kde tak vzniknou nová Centra kolegiální podpory. Dále budeme propojovat vzdělávání v mateřských a základních školách v Praze a Středočeském kraji díky navazujícímu projektu Scholy Empirica, který se zaměřuje na inovace v pedagogice prostřednictvím metodiky Dobrý začátek a Skills Builder.

Na krátký sestřih ze slavnostního udílení ceny EDUína 2019 se můžete podívat níže.

Sdílet článek:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email