15. ročník Prague Summer Schools přivítal rekordních 136 studentů ze 43 zemí světa

You are here:

Dnešním závěrečným večírkem v prostoru coworkingového centra Opero skončil 15. ročník letní školy Prague Summer Schools 2019. Jedná se o rekordní ročník, jak v množství účastníků, tak počtu zemí, ze kterých k nám účastníci přijeli. Zájem o Prague Summer Schools každoročně roste, což je pozitivní zpráva nejen pro nás, ale i pro účastníky, kteří mají možnost setkat se s názorovou pluralitou lektorů a studentů pocházejících z různých kulturních prostředí.

Sedm dní naplněných zajímavými přednáškami lektorů z celého světa, poznávacími výlety po Praze a nejbližším okolí a nezapomenutelnými společenskými večery skončilo. 15. ročníku Prague Summer Schools se dohromady zúčastnilo 136 studentů ze 43 zemí světa.

Dnešní závěrečný večírek byl  pro studenty poslední tečkou a rozloučením s Prahou i s novými kamarády. Hlavním řečníkem večera byl Aleš Chmelař, náměstek ministra zahraničí, který hovořil o výzvách evropské integrace. Následoval všemi očekávaný raut a neformální část večera.

„Závěrečný večer jsem si začala uvědomovat, co jsem se během tohoto týdne naučila a jak skvělé lidi jsem poznala, a všechno do sebe začalo zapadat. Bylo to v mnoha ohledech neskutečně obohacující,“ tak popsala své pocity studentka z Německa Anna Sohler Sánchez.

Studenti během týdne absolvovali přednášky v pěti různě zaměřených programech: Behavioral Economics & Psychology; Crime, Law & Psychology; Development, Sustainability & Globalisation; Education: The Future of School a China: A World Superpower – Myth or Reality. Tyto programy doplňovali svými přednáškami i speciální hosté, například senátor Pavel Fischer, pražský radní pro školství Vít Šimral či odborný garant evaluací Scholy Empirica Jaromír Mazák.

„Praha je unikátní město, jedno z nejkrásnější na světě, a studenti zde měli možnost setkat se s ostatními studenty a profesory z celého světa. Nebylo to jen o vzdělávání, ale i o kulturní zkušenosti. Prožili jsme tu skvělý týden a s některými studenty zůstávám i nadále v kontaktu,“ řekl k Prague Summer Schools James W. Hill, přednášející v programu Crime Law & Psychology a profesor na Varšavské univerzitě.

Uvolnění a zábavu po celodenních přednáškách představovaly společenské akce. Účastníci poznávali krásy Prahy prostřednictvím okružní jízdy lodí po Vltavě či si užili zvýhodněnou nabídku drinků v industriálním areálu kulturního centra Pragovka. Život pražských bezdomovců studentům přiblížili průvodci bez domova z organizace Pragulic. Dva výlety byly i mimo Prahu, a to konkrétně na hrad Karlštejn a do Kutné Hory.

Níže se můžete podívat na video zachycující atmosféru závěrečného večírku.

 

Sdílet článek:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email